Gyártók Ráfekszik a mobilitási szolgáltatások fejlesztésére a Kia

Ráfekszik a mobilitási szolgáltatások fejlesztésére a Kia

autopro.hu/V.M. | 2020.08.18 08:19

Ráfekszik a mobilitási szolgáltatások fejlesztésére a Kia

Fotó: Facebook/WiBLE

A Kia elnök-vezérigazgatója, Ho Sung Song ismertette a vállalat mobilitási szolgáltatásokkal kapcsolatos terveit. A koreai autógyártó a jövőben a régiók felhasználóinak sajátos igényeihez fogja igazítani kínálatát, amiben egy olyan szolgáltatás is helyet fog kapni, ami lehetővé teszi a kereskedéseknek, hogy kibéreljék a raktáron lévő autóikat.

Ho Sung Song nemrég a Dél-Koreában lévő Sohari üzemben tett látogatást a Kia Carnival egyterű gyártási előkészületeinek megtekintése céljából. A vállalatvezető ezen az eseményen beszélt bővebben a 2020 januárjában bejelentett „Terv S” stratégiáról, aminek részeként a mobilitási szolgáltatásokat diverzifikálni fogják a régiós igényeknek megfelelően.

Európában a Kia többek között új együttműködéseket fog kialakítani. Az autógyártó már jelenleg is Spanyolország egyik vezető autómegosztó szolgáltatását működteti WiBLE név alatt, a spanyol energetikai vállalattal, a Repsollal közösen. A platformra építve a jövőben multimodális, vagyis többféle közlekedési módot összekapcsoló szolgáltatásokat fognak kínálni.

Még 2020 folyamán, Olaszországban és Oroszországban a Kia lehetővé fogja tenni a márkakereskedéseinek, hogy kibéreljék járműveiket egy naptól akár egy egész évig. A szolgáltatás később a világ más részein is elérhető lesz.

Érkeznek az elektromos és az önvezető autók

Észak-Amerikában a hangsúly az elektrifikáción és a partnerekkel folytatott együttműködések elmélyítésén lesz. A Kia idén már 44 Niro plug-in hibridet adott át a Hyundai Motor Csoport Los Angeles-i autómegosztó szolgáltatójának, a MoceanLabnek. A vállalat kínálata autonóm járművekkel végzett fuvarmegosztással, illetve multimodális és személyi közlekedési szolgáltatásokkal fog bővülni, felhasználva az eddigi működés során gyűjtött adatokat.

A Kia a fejlődő piacokon is növelni szeretné jelenlétét. A felhasználói szokások jobb megértése érdekében partnerségre lépett például India legnagyobb fuvarközvetítő vállalatával, az Olával, valamint a szintén indiai Revv autómegosztó céggel.

Kiemelt Partnereink