Gyártók Pórul járt, aki hathengeres Audit venne

Pórul járt, aki hathengeres Audit venne

autopro.hu/P.B. | 2023.04.18 14:22

Pórul járt, aki hathengeres Audit venne

Fotó: Audi MediaCenter

Ismét szállítási nehézségek sújtják az Audit. Ezúttal a hathengeres egységek speciális alkatrészei hiányoznak, emiatt az Audi ideiglenes rendelés-befagyasztást rendelt el a V6-os modelleknél.

Hirdetés

Az Audi szerint az A6/S6, A6 allroad, A7/S7, valamint az Audi SQ5 és SQ5 Sportback modellek érintettek, a dízel és benzines változatukban egyaránt. Az Audi közlése szerint a tervezhetőség érdekében a márkakereskedéseknél a rendelések ideiglenes befagyasztását rendelték el.

A kiskereskedőknek szóló levél eljutott az Automobilwoche birtokába. Ebben az Audi azt írja, hogy „további értesítésig” nem fogad el új megrendeléseket az említett modellekre. Az nem tisztázott, hogy mikor nyitják meg újra a rendelési könyveket. A már megindított megrendeléseket továbbra is teljesítik, ha április 12-ig megkötötték a szerződéseket, vagy április 20-ig rendelkezésre áll lízing- vagy finanszírozási kötelezettségvállalás a benyújtott szerződésekre.

Főleg a kereskedések vannak bajban

Az Audi elégedett a német piac beérkező megrendeléseivel, és örvendetes rendelésállományról beszél, ugyanakkor a kereskedők mintegy harmadával csökkentették a megrendelések számát az előző évhez képest. „Az idén katasztrofálisak a kilátások” – mondja egy névtelenségét kérő Audi-partner. A rendelések befagyasztása tehát újabb csapást jelent, különösen azért, mert ezeket a járműveket nem adják el nagy számban, viszont nagyon magas árréssel rendelkeznek. Emellett nem zárható ki az sem, hogy a már megrendelt járműveknél további késések állnak majd fenn, ami bosszús ügyfeleket fog eredményezni.

Néhányan az imázsuk károsodásától is tartanak: az egyik kereskedő azt állítja, hogy a hathengeres modellek egy prémium márka portfóliójának alapvető részét képezik. Ha hiányoznak, az károsítja a márkát. A kereskedő szerint aki A6-ost vesz, az nem akar négyhengeressel vacakolni – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink