Gyártók Ötvöztek egy Teslát és egy Porsche 911-et

Ötvöztek egy Teslát és egy Porsche 911-et

autopro.hu/Sz.K. | 2023.08.20 12:17

Ötvöztek egy Teslát és egy Porsche 911-et

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche 911-et nem véletlenül tartják az egyik, ha nem a valaha volt legjobb belső égésű motorral hajtott autónak. A sportautó annyira tökéletesen hangolt és kifinomult, hogy a járművön történő változtatásokat nehéz elfogadni. A Porsche 911 motorterébe nyúlni merész lépés.

A Sacrilege Motors vezérigazgatója, Philip Wagenheim szerint a Porsche átalakítása megéri a fáradságot. A connecticuti székhelyű, elektromos átalakításokra szakosodott Sacrilege Motors egy új koncepciót mutatott be - egy Tesla-motoros 1992-es Porsche 911 Cabriolet-t. Az átalakítás különlegessége, hogy az 1992-es Porsche 911 Cabriolet egyike annak a mindössze 250 darabos, limitált példányszámú amerikai változatnak, amelyet valaha is kiadtak.

A 911 Cabriolet-t egy módosított Tesla Model S motorral szerelték fel, amely 500 lóerő leadására képes. A Sacrilege Motors vezérigazgatója a Robb Reportnak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a Tesla Model S elektromos motorjának felhasználása a különleges Porsche 911-es átalakításához könnyű döntés volt.

„A Tesla az elektromos motorok csúcsa. A legjobb alkatrészt választottuk, hogy olyan mércét állítsunk fel, amelyet mások is követni fognak” - mondta Wagenheim.

Az új Porsche teljesítménye

Még az akkumulátorokkal és a Model S motorral együtt is, a teljesen fekete színű elektromos Porsche 911 súlya mindössze 1450 kilogramm, ami nincs messze a jármű eredeti súlyától. Ennek és a Tesla Model S motorjának azonnali nyomatékának köszönhetően a nulla károsanyag-kibocsátású roadster kevesebb mint négy másodperc alatt képes nulláról 100 kilométer/óra sebességre gyorsulni. Ez gyorsabb - és sokkal csendesebb -, mint az eredeti változata.

Az autó 62 kilowattóra kapacitású akkumulátorcsomaggal rendelkezik, amely 320 kilométeres hatótávolságot biztosít az átalakított járműnek.

Az elektromos Porsche 911 Cabriolet-t tulajdonosa az ikonikus SR-71-es repülőgép tiszteletére „Blackbird” -nek nevezte el az autót. Ez egy elég találó név, tekintve, hogy az SR-71-es arról szerzett hírnevet, hogy olyan gyors, hogy szó szerint képes volt megelőzni a rá kilőtt rakétákat – írja a Teslarati.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink