Gyártók Összes európai gyárát újraindítja a Ford

Összes európai gyárát újraindítja a Ford

autopro.hu/P.B. | 2020.05.15 06:20

Összes európai gyárát újraindítja a Ford

Fotó: Ford Media Center

Május 18-án a Ford újraindítja a termelést a dagenhami, bridgendi és valenciai üzemeiben, ezzel az összes európai Ford-gyárban folytatódik a munka. A koronavírus-járvány miatt még márciusban kellett leállítani ezeket a gyárakat biztonsági okokból, valamint az autók iránti kereslet csökkenése miatt.

Hirdetés

A Ford a tavalyi évben közel 1,1 millió motort gyártott a két Nagy-Britanniában található üzemében. Ezekkel a motorokkal többek között a német és a török piacot is ellátta a gyártó, így különösen jó hír, hogy újraindulhat a termelés ezekben az üzemekben is.

Természetesen szigorú óvintézkedések mellett folytatódhat a munka a gyárakban, például mindenkinek a gyártó által adott maszkot kell majd viselnie az üzem területén, ahová csak lázmérés után lehet belépni. Egyes munkaállomásokat újraterveztek annak érdekében, hogy megfelelő távolságot tarthassanak egymástól a dolgozók.

Hétfőtől minden európai üzemben elindul a termelés

Május 18-án a két brit gyár mellett Valenciában is folytatja a termelést a Ford, míg Németországban, Romániában, a többi spanyol üzemben és Törökországban már korábban újranyitották a gyárakat - írja az Autonews.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban már beszámolt, a Fordot is keményen megviseli a válság, a gyártó nagyon komoly veszteségekkel számol a 2020-as második negyedévben a 2019-es adatokhoz képest. A koronavírus-járvány miatt már az idei első negyedévet is kétmilliárd dolláros veszteséggel zárta a Ford, a vállalatnál ugyanakkor biztosak benne, hogy túlélik a 2020-as évet akár úgy is, hogy egész évben zárva kell tartania az amerikai gyáraikat.

Kiemelt Partnereink