Gyártók Brutális veszteségre számít a Ford

Brutális veszteségre számít a Ford

autopro.hu/P.B. | 2020.04.29 14:22

Brutális veszteségre számít a Ford

Fotó: Ford Media Center

A koronavírus-járvány miatt már az idei első negyedévet is kétmilliárd dolláros veszteséggel zárta a Ford. Az aktuális negyedévben ennek a többszörösére, ötmilliárd dollár veszteségre számítanak a gyártónál. Ugyanakkor biztosak benne, hogy a Ford túléli a 2020-as évet akár úgy is, hogy egész évben zárva kell tartania az amerikai gyárait.

Hirdetés

Az Egyesült Államok második legnagyobb autógyárát komolyan érinti a válság, a veszteségek miatt a Ford úgy döntött, hogy 2022-re tolják az önvezető, elektromos furgon megjelenését, és nem készítenek luxus elektromos sportautót a Riviannal közösen. A Ford részvényei 4,6 százalékot zuhantak a tőzsdén kedden.

Szinte minden autógyár zárva tart az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány következtében, az újranyitásra vonatkozóan pedig nincsenek konkrét dátumok, de mindenki nyitna, amikor lehet. A legtöbb gyárban májusra tervezik az újraindulást – írja a Reuters.

Európában már újraindul a Ford

Miközben Észak-Amerikában rendkívül nehéz a Ford helyzete, pozitívumként megemlíthető, hogy a március 19-én bezárt európai üzemek közül Craiovában, Kölnben és Saarlouisban május 4-én újraindul a termelés.

A Ford spanyolországi gyárában, Valenciában május 18-án folytatódhat a termelés, a két brit gyárról viszont még nem döntöttek, ahogyan az amerikai gyárak újraindulásának sincs még céldátuma.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink