Gyártók Összefogott a jobb akkukért a Honda és a Mitsubishi

Összefogott a jobb akkukért a Honda és a Mitsubishi

autopro.hu/P.B. | 2023.10.13 09:21

Összefogott a jobb akkukért a Honda és a Mitsubishi

Fotó: Honda

A két vállalat közös közleménye szerint megállapodást írt alá a Honda és Mitsubishi az elektromos autók akkumulátorainak optimálisabb fejlesztéséről. Többek között a nyersanyagok olcsóbb beszerzése lehet az összefogás előnye.

A megállapodás természetesen nem jelenti azt, hogy a Honda teljesen elektromos gyártóvá szeretne válni, de a cég fontosnak tartja az elektromos átállás pozitív megközelítését. A Honda Európában már forgalmaz elektromos autókat, Japánban viszont csak 2024-től fog.

„A Honda nemcsak elektromos járműveket fog értékesíteni, hanem proaktív megközelítést alkalmaz az energiagazdálkodásban, ahol az elektromos járművek akkumulátorait energiaforrásként használják majd” - mondta Toshihiro Mibe vezérigazgató.

Az együttműködés kiterjed az „intelligens töltés” területére is, amely automatikusan beállítja az elektromos járművek töltésének időzítését a hatékonyság érdekében. A két vállalat a „Vehicle to Grid” rendszerben is közösen fog dolgozni – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink