Gyártók Elektromos miniket mutat be a Honda

Elektromos miniket mutat be a Honda

autopro.hu/Sz.K. | 2023.09.30 04:20

Elektromos miniket mutat be a Honda

Fotó: Honda

A Honda hivatalosan bejelentette, hogy milyen gépjárműveket és technológiai innovációkat mutat be 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon, amely október 28. és november 5. között kerül megrendezésre Tokióban.

A Specialty Sports Concept nevű modell egy olyan jövőbeli elektromos sportautót mutat be, amely „a vezetés színtiszta örömét” nyújtja majd, és „túllép a korszak korlátain, még a villamosítás és az automatizált vezetési technológia népszerűsítésének korában is”.

Mindezek a kijelentések arra utalnak, hogy a Honda olyan autót kíván piacra dobni, amely a nyers vezetési teljesítményre összpontosít, ahelyett, hogy számos vezetést segítő eszközzel szerelné fel. A részleteket az október 25-i kiállításon osztják meg.

Mindez a tavalyi bejelentést követi, miszerint az NSX visszatér, mint a két jövőbeli sportkocsi egyike, amely a Honda elektromos járművek mintegy harminc járműből álló kínálatának élére kerül.

Bővülő kínálat

Az autó egy átfogó villamosítási stratégia részeként érkezik, a Honda ugyanis korábban ígéretet tett arra, hogy 2030-ig több mint kétmillió elektromos járművet gyárt, miközben a szilárdtest-akkumulátoros technológia bevezetését tervezi.

A sportos koncepcióhoz egy Sustainia-C nevű elektromos kisautó és egy CI-MEV nevű kétüléses kompakt elektromos kompakt autó csatlakozik.

A Sustainia-C, amely úgy tűnik, hogy a Honda E elektromos szupermini formatervezési jegyeit vette át, azért jött létre, hogy megmutassa, hogy az autók fenntarthatóvá válhatnak, és nem csak értékes, korlátozott erőforrásokból készülhetnek. Újrahasznosított akrilgyantából gyártják, amely a Honda elmondása szerint újra felhasználható.

Az apró, kétüléses CI-MEV egy miniautó automatizált vezetési technológiával és a Honda Cooperative Intelligence mesterséges intelligencia asszisztenssel felszerelve.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink