Gyártók Óriásit ugrott a Toyota termelése

Óriásit ugrott a Toyota termelése

autopro.hu/V.M. | 2022.11.29 11:20

Óriásit ugrott a Toyota termelése

Fotó: Toyota

A Toyota Motor autógyártó üzemeiben októberben közel negyedével több járművet szereltek össze, mint egy éve. Ezzel október egyhuzamban a harmadik hónappá válhatott, mikor a japán OEM termelése meghaladta a célul megjelölt szintet.

Hirdetés

Világszerte 771.382 darab jármű készült a Toyota gyáraiban, ami 23 százalékkal múlja felül a 2021 októberi kibocsátást, egyúttal a 750 ezres havi célértéknél is több.

Mindazonáltal az ősz második hónapjában készült járművek száma jóval elmarad a szeptemberben elért, új havi rekordnak számító 887 ezertől. A jelentős visszaesést magyarázzák a kínai járványvédelmi korlátozások okozta ellátási problémák, melyek akadályozzák a normál rend szerinti termelést.

Kevesebb autó fog készülni idén

Az év korábbi szakaszában az OEM gyártási számaira a chiphiány és a koronavírus-járvány is rányomta bélyegét, ami ahhoz vezetett, hogy nemrég éves termelési célját megvágta.

A 2023 márciusával záródó mostani pénzügyi évében 9,2 millió jármű előállításával számol a vállalat, ami még mindig felülmúlja a 2021-es 8,6 milliót. Korábban 9,7 millió jármű jelen pénzügyi évben legyártása szerepelt a tervekben – emlékeztet cikkében a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink