Gyártók Óriásit ugrott a Toyota termelése

Óriásit ugrott a Toyota termelése

autopro.hu/V.M. | 2022.09.30 09:46

Óriásit ugrott a Toyota termelése

Fotó: Toyota USA Newsroom

A Toyota Motor éves összevetésben közel másfélszeresére növelte termelését augusztusban, ami különösen jó hír a japán autógyártó számára annak fényében, hogy az elmúlt hónapokban számai jelentősen elmaradtak a tervezettől.

Hirdetés

A nyár utolsó hónapjában a Toyota gyáraiban 44,3 százalékkal több jármű készült, mint egy évvel korábban – ami az augusztusi hónapban rekord növekedésnek számít. Mi több, a 766.683 legyártott gépkocsi nem csak a tavalyi 531.448-as számot múlta felül, de a 700 ezres havi célértéket is.

Az üzemek kibocsátása főleg Japánon kívül nőtt, ott 65,1 százalékkal több járművet szereltek össze, mint egy éve. A japán termelés 5,6 százalékos növekedést mutatott.

A Toyota egy szóvivője az eredményeket magyarázva megosztotta, hogy a gyártó képes volt főként Ázsiából több félvezetőt beszerezni, hála a chiphiány enyhülésének.

Kisebb lemaradás

Augusztus volt március óta az első hónap, mikor éves szinten nőtt a Toyota termelése. A mostani emelkedéssel a gyártónak sikerült ledolgoznia lemaradásából: most már csak 6,7 százalékkal marad el mostani üzleti évi gyártási tervétől az eddigi 10,3 százalék helyett – derül ki a Reuters kimutatásából.

Mindazonáltal a Toyota közölte, hogy a kilátásokat még mindig bizonytalanná teszik a koronavírusos fertőzések kiújulásai és a chiphiány. Ennek ellenére a gyártó továbbra is tartja azon célját, hogy a 2023 márciusában végződő jelenlegi üzleti évben 9,7 millió járművet gyártson.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink