Gyártók Óriási szoftverközpontot nyitott a Volvo

Óriási szoftverközpontot nyitott a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2023.10.24 06:18

Óriási szoftverközpontot nyitott a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Volvo Cars megnyitotta eddigi messze legnagyobb méretű és legnagyobb kapacitású szoftvertesztelő központját a svédországi Göteborgban, bővítve globális fejlesztőhálózatát.

A Volvo az autókban teret hódító nagyteljesítményű központi számítógépekkel, a szoftverek házon belüli fejlesztésével és a vezeték nélküli frissítések terjedésével magyarázza az új központ szükségességét.

A 22 ezer négyzetméter alapterületű létesítményt 25,8 millió euró befektetésével építette fel a Volvo. A központ körülbelül 100 munkatárssal és közel 200 tesztelőbázissal kezdi meg működését. Idővel a dolgozók száma 300-ra fog emelkedni, míg a tesztállomásoké el fogja érni a körülbelül 500 darabot.

Idén már a harmadik megnyitó

A kínai Geely tulajdonában lévő Volvo idén Krakkóban és Szingapúrban már nyitott egy-egy szoftverekre fókuszáló technológiai központot, emellett a svédországi Lundban és Sanghajban is rendelkezik szoftvertesztelő központokkal. Ezt a hálózatot egészíti ki a most átadott telephely.

A göteborgi központ szorosan együtt fog működni a Volvo világszerte található más fejlesztőközpontjaival. Ezt a kooperációt támogatni fogja, hogy az autógyártó munkatársai bármelyik másik létesítményből távoli vezérléssel futtathatnak majd teszteket Göteborgban az év minden napján, a nap 24 órájában.

Az új központ végső soron hozzásegíti a 2030-tól csak tisztán elektromos autókat forgalmazó Volvót azon célja eléréséhez, hogy az autóiparban technológiai vezetővé váljon.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink