Gyártók Óriási növekedést lát az e-autók piacán a Volvo

Óriási növekedést lát az e-autók piacán a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2024.01.18 14:16

Óriási növekedést lát az e-autók piacán a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Volvo Cars továbbra is „óriási léptékű növekedést” tapasztal az elektromos személyautók piacán – közölte a vállalat vezérigazgatója, Jim Rowan, szembe menve több rivális pesszimista helyzetértékelésével.

Az elmúlt év folyamán számos autógyártó csökkentette a tervezetthez képest a villanyautók gyártását, vágta meg értékesítési céljait, vagy akár rendezte át a kapcsolódó beruházási terveit az elektromos autók iránti kereslet várttól elmaradó növekedése miatt.

A kínai Geely tulajdonában lévő Volvo Cars azonban egyelőre töretlen bizakodást mutat az elektrifikációt illetően. Vezérigazgatója a Reuters-nek nyilatkozva megosztotta, hogy másokkal ellentétben a Volvo az elektromos autók globális piacán erőteljes növekedést tapasztal – különösen igaz ez Európára.

„Az embereknek több szabadon felhasználható jövedelme van, emiatt megengedhetik maguknak, hogy egy elektromos autót vezessenek, ha azt akarnak” – mondta Rowan.

A Volvo továbbra is tartja magát azon céljához, hogy az évtized közepére eladásainak felét teljesen elektromos modellek adják, míg 2030-ra azok arányát 100 százalékra emelje.

Nem fognak drágulni a Volvók

Rowan kitért a Vörös-tengeri helyzetre is, amely fennakadásokat okoz a nemzetközi hajózásban. Mint mondta, az ebből fakadó plusz költségeket képes lesz kezelni a Volvo anélkül, hogy azokat áthárítaná vevőinek.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a hajókat a Szuezi-csatorna elkerülésére késztető biztonsági helyzet következtében a Volvo kénytelen volt több napra leállítani belgiumi gyártását. Az alkatrészek későbbi célba jutása érinti a Suzuki magyarországi üzemét is.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink