Gyártók Leáll az esztergomi Suzuki

Leáll az esztergomi Suzuki

autopro.hu/P.B. | 2024.01.15 15:12

Leáll az esztergomi Suzuki

Fotó: Magyar Suzuki Zrt.

Január 15-étől egy hétre leáll a termelés a Suzuki esztergomi gyárában. A lépésre azért van szükség, mert akadozik az alkatrészellátás a Vörös-tengeren kialakult geopolitikai helyzet miatt.

A Suzuki Japánban gyártott motorjai csak késve tudnak eljutni Esztergomba, ezért a Magyar Suzuki Zrt. kénytelen leállítani a termelését január 15-étől. A gyártósorok a tervek szerint január 21-éig fognak állni Esztergomban. A társaság közlése szerint a motorok a Vörös-tengeren tapasztalható szállítási problémák miatt nem érkeznek meg időben.

Esztergomban az S-Cross és a Vitara modellek gyártása zajlik, ez állt most le. A hírről a vállalat emailben tájékoztatta a Reuters hírügynökséget.

Másokat is érzékenyen érint a húszi-helyzet

Amint arról az autopro.hu is beszámolt, a Vörös-tengeren kialakult geopolitikai helyzet – húszi támadások – miatt előbb a Tesla jelentett be egy kéthetes leállást a grünheidei üzemére vonatkozóan, később pedig a Volvo Cars is bejelentette, hogy a genti üzembe szánt sebességváltók szállítása késedelmet szenved a jemeni húszik hajók elleni támadásai miatt, ezért január 15-ével kezdődően három napra leáll a termelés.

A jemeni húszik, egy, a palesztin Hamásszal szolidaritást vállaló csoport akciói nyomán a hajótársaságok az Európa és Ázsia közötti legrövidebb tengeri utat biztosító Szuezi-csatorna helyett inkább Dél-Afrika felé irányítják hajóikat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink