Gyártók Óriási e-buszos rendelést zsebelt be az Iveco

Óriási e-buszos rendelést zsebelt be az Iveco

autopro.hu/V.M. | 2024.01.22 06:19

Óriási e-buszos rendelést zsebelt be az Iveco

Fotó: Iveco Group N.V.

Az Iveco Bus az eddigi legnagyobb olaszországi elektromosbusz-megrendelését kapta. A vállalat több mint 400 teljesen elektromos autóbuszt fog leszállítani, melyek Róma városában fognak forgalomba állni.

Az Iveco Bus egészen pontosan 411 akkumulátoros elektromos buszt fog átadni az ATAC S.p.A.- Azienda per la mobilità vállalatnak, az olasz főváros közösségi közlekedési szolgáltatójának.

A több mint 300 millió euró értékű szerződés az Iveco Bus közleménye szerint támogatni fogja a szolgáltatót azon stratégiai céljában, hogy fenntartható, elérhető és hatékony közlekedési lehetőségeket nyújtson. A szerződés a változattól függően 12 vagy 18 méter hosszú autóbuszokon kívül azok Iveco általi karbantartását is biztosítja 10 éven keresztül.

Az első járműveket a tervek szerint 2024 végéig adják át, a teljes 411 darabos flotta utolsó tagja pedig valamikor 2026 közepén fog üzembe állni.

Domenico Nucera, az Iveco Csoport autóbusz üzletágának elnöke a megállapodás kapcsán elmondta, hogy az aláhúzza a vállalat vezető szerepét a villanyhajtású buszok szegmensében. „Az elektromos utasszállítási portfóliónk erősödését az egész olasz piacon és nemzetközileg is elismerik, megerősítve vezető partneri pozíciónkat” – fogalmazott.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink