Gyártók Nincs többé SsangYong

Nincs többé SsangYong

autopro.hu/P.B. | 2023.04.05 15:19

Nincs többé SsangYong

Fotó: KG Mobility

Nevet változtatott és új modellt mutatott be a SsangYong: a dél-koreai márka mostantól KG Mobility. Egyúttal a második tisztán elektromos modelljét is bemutatta a gyártó, ami nem túl meglepő módon egy SUV.

A névváltoztatás hátterében az áll, hogy a dél-koreai KG konszern felvásárolta az autógyártót. A felvásárlás után azonban egyből új modellt is bemutatott a cég Torres EVX néven. Hasonlóan az előd Korando e-Motionhöz, ez is a megfelelő belső égésű motorral szerelt modell elektromos kiadása, nem pedig egy teljesen új modell.

Az elektromos SUV-t kezdetben csak 150 kilowattos elsőkerék-hajtással és 73,4 kilowattórás lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorral kínálják. Becslések szerint 500 kilométeres WLTP szerinti hatótávolságot biztosít ez a kombináció.

A Torres EVX 4,72 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,73 méter magas. A karosszéria nagy részeit átvették a belső égésű modellből. A belső térben két 12,3 hüvelykes képernyő található.

A KG Mobility szerint a jármű két változatban – E5 és E7 – lesz elérhető. Mivel a hajtás és az akkumulátor mérete mindkét változatnál azonos, csak a felszereltségben van különbség. Árát tekintve a modell 34 ezer euró körüli ártól kapható.

Koreán kívül is próbálkoznak

A KG Mobility azt tervezi, hogy a Torres EVX-et hazáján kívül értékesíteni fogja, az európai piaci bevezetés az év második felében várható, ezt követi Ausztrália.

A cég további három elektromos modellt is tervez, egy közepes méretű pick-upot, egy másik SUV-t és egy kompakt SUV-t. A KG ezekhez azonban már új platformot fejleszt.

2022 szeptemberében a dél-koreai KG Group átvette a SsangYong Motor Company autógyártó céget. A gyártó szerint a névváltoztatás KG Mobility-re „a sokoldalú konszernhez való tartozás kifejezésére” irányul – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink