Gyártók Német Zöldek: rendben van a Tesla gyár

Német Zöldek: rendben van a Tesla gyár

autopro.hu/P.B. | 2021.08.26 08:17

Német Zöldek: rendben van a Tesla gyár

Fotó: Twitter/ElonMusk

Anton Hofreiter, a német Zöldek (Grünen) frakcióvezetője meglátogatta a Tesla átadáshoz közeli gyárát Grünheidében. A politikus nem talált semmi kivetnivalót az amerikai elektromosautó-gyártó vízfelhasználásával kapcsolatban.

A Zöldek politikusa azért látogatta meg a gyárat, mert több környezetvédelmi csoport is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Tesla gyára annyi vizet használ fel majd működése során, hogy az vízellátási problémákat okozhat a környéken. Hofreiter a látogatásával talán megnyugtathatja a környezetvédőket.

Hofreiter a látogatás után elmondta, hogy megnyugtató válaszokat kapott a kérdéseire, és biztos benne, hogy a környék vízellátása rendben van.

A politikus mellett a Zöldek pártigazgatója, Michael Kellner, és a kancellárjelöltjük, Anna Baerbock is úgy vélik, rendben zajlik minden a Tesla körül, és Brandenburg tartomány támogatását kérték a Tesla utolsó engedélyeihez.

Itt mindenütt víz van

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója nevetve azt mondta a helyiek aggodalmával kapcsolatban, hogy „itt mindenütt víz van, sokat esik a környéken”. A helyi Grüne Liga ennek ellenére aggódik, sokallják a gyár éves vízfelhasználását, ami 1,423 millió köbméter. Ez a környezetvédők szerint veszélyezteti a környék vízkészletét.

A Tesla az első tervek szerint már nyáron átadta volna a gyárat, ám több engedélyt csak csúszással kapott meg. A Gigafactory Berlinben a gyártó évi 500 ezer autót készítene, emellett pedig egy akkumulátorgyárat is építene a helyszínen – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink