Gyártók Német partnerrel fejleszt hidrogénes járműveket a Ford

Német partnerrel fejleszt hidrogénes járműveket a Ford

autopro.hu/P.B. | 2023.11.06 08:19

Német partnerrel fejleszt hidrogénes járműveket a Ford

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Quantron és a Ford Trucks szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a német vállalat technológiáját integrálják a Ford Trucks járműveibe – vagyis hidrogénes járművet fejlesszen a két partner.

Az összefogás célja konkrétan az, hogy felgyorsítsák a Ford F-Max alapjaira épülő hidrogén üzemanyagcellás járművek piaci bevezetését. A Ford a Quantron e-tengelyének, akkumulátorának, üzemanyagcellás- és üzemanyag-ellátó rendszerének, valamint energiagazdálkodásának integrálását tervezi a járművébe, vagyis az autó szíve-lelke a Quatron technológiáján alapulna, de a külsőt a Ford adná hozzá.

„Partnereink szeretnék felgyorsítani az üzemanyagcellás teherautók fejlesztését, miközben saját erőforrásaikat más területekre összpontosítják” – mondta Rene Wollmann, a Quantron műszaki igazgatója. „Szoros műszaki együttműködésünk hozzájárul az üzemanyagcellás elektromos haszongépjárművek széles körű piaci bevezetésének további felgyorsításához” – tette hozzá.

Néhány hónappal ezelőtt a Ford azt is bejelentette, hogy egy uniós projekt részeként egy nehéz üzemanyagcellás teherautó prototípusát fejleszti ki. Ez a jármű a tervek szerint 2025-ben készül el, és a Ballard szállítja majd a kamionhoz a szükséges üzemanyagcellákat. Az ehhez hasonló projektek létfontosságúak lesznek a Ford azon céljának eléréséhez, hogy 2040-ig kibocsátásmentes legyen a nehéz haszongépjárműveinek gyártása – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink