Gyártók Nem viszi tőzsdére e-motorkerékpár üzletágát a Honda

Nem viszi tőzsdére e-motorkerékpár üzletágát a Honda

autopro.hu/E.M. | 2022.09.14 14:19

Nem viszi tőzsdére e-motorkerékpár üzletágát a Honda

Fotó: Honda

A japán Honda Motor nem tervezi elektromos motorkerékpár üzletágának leválasztását és tőzsdére vitelét - közölte az autógyártó a médiában megjelent hírekkel kapcsolatban.

Hirdetés

A motorkerékpárok globális piacát uraló Honda bejelentette, hogy a következő három évben világszerte több mint tíz elektromos modell bevezetését tervezi. Ezzel célja, hogy a 2040-es évekre szén-dioxid-semlegességet érjen el a kétkerekűek esetében.

A The Wall Street Journal a Honda ügyvezető igazgatóját, Yoshihige Nomurát idézve arról számolt be, hogy a japán autógyártó fontolgatja az elektromos motorkerékpárokkal foglalkozó részleg tőzsdére vitelét.

Hamar jött a válasz

„A villamosítás hosszú út, és számos lehetőséget vizsgálunk, anélkül, hogy bármit is kizárnánk a megfontolásból. Nem tervezzük azonban, hogy az elektromos kétkerekűek üzletágát egy új, tőzsdére bevezetendő üzleti egységbe különítsük el” - áll a Honda közleményében.

A japán vállalatnak azonban kihívásokkal kell szembenéznie az elektromos meghajtásra való áttérés során, mivel a motorkerékpárok rendkívül népszerűek a fejlődő országokban. Az új meghajtási formára való áttérés akár az árakat is megemelheti, problémát okozva a költségérzékeny fogyasztók tömegeinek. Ezenfelül a váltásból adódó tömegnövekedés is gondként jelentkezhet – olvasható a Reuters cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink