Gyártók Nem tud lépést tartani a kínai tempóval a VW

Nem tud lépést tartani a kínai tempóval a VW

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.08 11:20

Nem tud lépést tartani a kínai tempóval a VW

Fotó: Volkswagen

A Volkswagen nem akar „utópisztikus" célokat kitűzni a kínai piaci részesedésére vonatkozóan – mondta a vezérigazgató a FAZ című német lapnak, hozzátéve, hogy a 10 százalék feletti érték „nagyon tiszteletre méltó", tekintettel az intenzív versenyre.

Oliver Blume vezérigazgató a FAZ-nak nyilatkozva elmondta, hogy az autógyártó „jelenleg nem tudja tartani a lépést a kínai elektromosautó-versenyben". Hozzátette, hogy a következő években megjelenő új modellek javítani fogják az autógyártó helyzetét. Blume szerint a Volkswagennek nem szabad utópisztikus elvárásokat támasztania. „Ha hosszú távon két számjegyű piaci részesedést érünk el a gyorsan növekvő kínai piacon, az már egy nagyon tiszteletre méltó cél" – mondta a FAZ jelentése szerint.

A Volkswagen teljes piaci részesedése Kínában tavaly 14 százalékra esett vissza a 2018-as 18 százalékról, mivel a kizárólag elektromos hajtású autók hazai gyártói részesedést nyertek a csökkenő belső égésű motoros eladások közepette. A Volkswagen kínai vezetője, Ralf Brandstaetter korábban azt mondta, hogy a VW célja, hogy továbbra is a vezető nemzetközi autógyártó maradjon Kínában, bár Arno Antlitz pénzügyi igazgató tavaly év végén arra figyelmeztetett, hogy az új modellek megjelenéséig az elektromosautó-piacon is veszíthet a VW.

A német autógyártó arra törekszik, hogy Kínában bővítse termékkínálatát, különösen az elektromos autók belépő- és középkategóriás szegmensében vonzza a vásárlókat, mivel jelenlegi kínálatának ára magasabb, mint sok kínai, kizárólag elektromos meghajtású versenytársáé – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink