Gyártók Nem örül a Dodge új autójának az Alfa Romeo

Nem örül a Dodge új autójának az Alfa Romeo

autopro.hu/V.M. | 2022.08.26 06:19

Nem örül a Dodge új autójának az Alfa Romeo

Fotó: Stellantis Media

A Dodge nemrég leplezte le a Hornet SUV-t, ami az első teljesen új modellje az elmúlt tíz évben. Az amerikai márka büszke új autójára, ellenben az Alfa Romeóval.

Hirdetés

A Stellantis alá tartozó kettő brand közti ellentét gyökerét az adja, hogy a Hornet lényegében az átalakított változata az Alfa Romeo Tonale crossovernek, amivel a karosszéria, a hajtáslánc, a felfüggesztés és a belsőtér számos elemén osztozik.

A The Drive-nak nyilatkozó egyik Stellantis-bennfentes szerint „a Dodge felhasználta a Tonale-t, hogy egy előírásnak megfelelést szolgáló autót csináljon.” Hozzátette: „Kijelenthetjük, hogy a belső politika nyerte a főszerepet, a Dodge-nak szüksége volt a (flottaszintű átlagfogyasztást leíró) CAFE értékeinek javítására, és ez vezetett a Hornet megszületéséhez.”

A nagyon is hasonló szabadidő-járművek az SUV szegmens kettő eltérő árkategóriájában indulnak. Éppen ezzel magyarázható, hogy a Hornet miért is szúrja annyira az Alfa Romeo szemét: az amerikai autó ugyanis 10 ezer dollárral, vagyis negyedével olcsóbb a Tonale-nél, nehezebbé téve az olasz márka dolgát az amerikai piacon. Az Alfa Romeo márpedig eleve fontos szerepet szánt a Tonale-nek az észak-amerikai piacon, reményei szerint ugyanis az nagyobb sikert ér ott el, mint a Stelvio vagy a Giulia.

A Motor1.com ugyanakkor rámutat, hogy az autórajongok visszajelzései alapján sok potenciális vásárló sem elégedett a Hornettel, mivel úgy érzik, hogy a Dodge nem tett eleget azért, hogy a típus az Alfától különbözőnek hasson.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink