Gyártók Nem lesz olcsó mulatság az első elektromos Bentley

Nem lesz olcsó mulatság az első elektromos Bentley

autopro.hu/P.B. | 2022.02.03 04:20

Nem lesz olcsó mulatság az első elektromos Bentley

Fotó: Bentley Newsroom

A Bentley már az idei év végén elkezdi tesztelni az első elektromos modelljét. Bár túl sok részletet továbbra sem árult el az autóról a vezérigazgató, az már bizonyosnak látszik, hogy a brit márka amúgy sem olcsó típuspalettájának legdrágább tagja lesz az elektromos modell.

Adrian Hallmark, a Bentley vezérigazgatója egy webinár keretében beszélt a gyártó elektromos átállásáról. A vezérigazgató nem volt hajlandó részleteket elárulni az első elektromos Bentley-ről, még az sem derült ki, hogy egy limuzin vagy egy SUV lesz-e az első autó – korábban mindkettő lehetőség felröppent hírként.

Hallmark szerint az elektromos modell ára nem esik majd bele a mostani kínálat ársávjába – az Autocar további fejtegetése szerint így várhatóan az eddigi legdrágább, 250 ezer fontnál (körülbelül 106 millió forint) is többe kerülő modell születése várható. Az ugyanis valószínűtlen, hogy a legmodernebb technológiákat kínáló, komoly hatótávolságot ígérő elektromos Bentley ára 155 ezer font (körülbelül 65-66 millió forint, ez a Bentayga, a jelenlegi legolcsóbb Bentley ára) alá menjen.

Közel áll a megjelenéshez

A vezérigazgató szerint a Bentley elektromos autóinak belső kialakítása 95, külső jegyei 80-85 százalékban készen vannak, de még van tennivalója a tervezőknek – igaz, utalt arra, hogy csak finomításokra van szükség.

A leendő elektromos modellek tesztje még az idei évben megkezdődhet, de csak 2025-ben kerülnek a piacra. Hallmark kiemelte, hogy az autók dizájnja teljesen egyedi lesz, nem a meglévő modelleket gondolják újra elektromos formában.

Lesznek ismerős vonások

Hallmark elmondta, hogy sok ismerős Bentley-tulajdonság köszön majd vissza az új autókban is. Ilyen lesz például a belső kialakítás és a luxusközpontú vezetési élmény. Megerősítette, hogy bár nem tervezik az elektromos járművek tengelytávjának csökkentését, a cég tervezői azon dolgoznak, hogy kissé csökkentsék az autók szélességét a hatékonyság javításának érdekében.

A Bentley alternatív módszereket keres autói töltésére, ideértve az indukciós töltést vagy az automatizált rendszereket, amelyek manuális beavatkozás nélkül csatlakoznak az autóhoz.

Hallmark beszélt arról is, hogy a Bentley idén akár a tavalyi, rekordot jelentő eladásait is túlszárnyalhatja – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink