Gyártók Nem kap elég pénzt a VW a spanyol akkugyárra

Nem kap elég pénzt a VW a spanyol akkugyárra

autopro.hu/P.B. | 2022.11.04 06:22

Nem kap elég pénzt a VW a spanyol akkugyárra

Fotó: Volkswagen Newsroom

Wanye Griffiths, a Volkswagen Csoporthoz tartozó Seat elnöke november 3-án egy nyilatkozatban arról beszélt, hogy a spanyol hatóságok által az akkumulátorgyár építésére és az elektromos járművek gyártására felajánlott támogatások „nem elegendőek”, ugyanakkor optimizmusának adott hangot a megoldást illetően.

A Volkswagen Csoport október utolsó hetén közölte, hogy több támogatást vár a spanyol kormánytól, és mérlegeli a következő lépéseket, miután 397,4 millió eurót kapott a a madridi vezetés által működtetett program első szakaszában. A VW alá tartozó Seat kapta a legnagyobb támogatást az autógyártók közül.

Spanyolország Németország mögött Európa második legnagyobb autógyártó országa, és azt tervezi, hogy az Európai Unió világjárvány elleni segélyalapjait iparának erősítésére használja fel – írja a Reuters.

A Seat által vezetett projektben hatvan, a Volkswagenhez köthető vállalat vesz részt. A projekt 10 milliárd eurós beruházást irányoz elő a spanyol autóipar villamosítására, valamint az ország e-járművek és akkumulátorok gyártásának európai központjává alakítására.

Még jöhet pénz

A támogatások első körét egy új szakasz követi, amelyben további több mint kétmilliárd eurót folyósítanak, hogy folyamatos támogatást nyújtsanak az ágazatnak a villamosítás sikeres kezeléséhez – közölte a kormány.

Griffiths szerint Spanyolországban az egyik legalacsonyabb az elektromos járművek aránya Európában, ami a vezető szerint szégyen, és az országnak gyorsan reagálnia kell a helyzetre.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink