Gyártók Nem jelenti a VW Golf végét az e-korszak

Nem jelenti a VW Golf végét az e-korszak

autopro.hu/V.M. | 2022.11.18 11:17

Nem jelenti a VW Golf végét az e-korszak

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen hivatalosan is megerősítette, hogy a Golf a kilencedik generációt is meg fogja érni, miközben a tisztán elektromos modellcsalád tagjává válhat. Ezzel a vállalat tartani fogja magát azon stratégiájához, ami az ikonikussá vált típusnevek megőrzéséről szól.

Thomas Schäfer, a VW márka vezére nemrég elmondta, hogy a Golf nevet meg fogják őrizni, és az az ID. elektromos modellcsalád részeként folytathatja a jövőben, ami egészen pontosan 2027-2028 időszaka lehet – ekkor várható a következő generációs Golf érkezése.

„Rendelkezünk olyan ikonikus márkanevekkel, mint a Golf vagy a GTI. Őrültség lenne eltűnni hagyni ezeket” – mondta el Schäfer a Los Angeles-i Autószalonon az Autocar brit autós magazinnak nyilatkozva. „Tartani fogjuk magunkat az ID (névadási) logikához, de az ikonikus modelleknek saját nevük lesz.”

A vezető rámutatott, hogy az ID. Buzz kisbusznak is saját neve van, vagyis nem minden ID. modell nevében kell számnak lennie. Hozzátette, ebből következik, hogy a jövőben a VW „készíthet ID. Golfot”, illetve, hogy „semmilyen körülmények között nem hagynánk el a Golf nevet.”

Schäfer ugyanakkor azt is világossá tette, hogy az ID. Golf nem lenne az ID.3 utódja, a kettőt külön modellekként kezelik. Egy kifejezetten arra vonatkozó kérdésre, hogy mindkettőnek lenne-e helye a VW kínálatában, a vezető úgy válaszolt, hogy „igen.” Hozzáfűzte: „az ID.3-at soha nem a Golf utódjának szántuk, sokkal inkább egy Golf Plus-nak.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink