Gyártók Nem darálja be a Cupra a Seatot

Nem darálja be a Cupra a Seatot

autopro.hu/P.B. | 2023.10.31 08:21

Nem darálja be a Cupra a Seatot

Fotó: MTI

A Seat és a Cupra vezetője, a brit Wayne Griffiths a jövőben is ragaszkodni szeretne mindkét spanyol márkához. Visszautasította tehát azokat az értesüléseket, amelyek szerint lemondhatna a Seat autómárkáról a Cupra javára.

A VW Csoportban hagyományosan a Volkswagen alá helyezett spanyol márka a jövőben az elektromos autók megfizethető belépőmárkájának szerepét is átveheti – mondta Griffiths a Seat hosszútávú jövőjéről

A Volkswagen spanyol leányvállalata a 2018-ba alapított Cupra márkanév alatt kínálja olyan elektromos autóit, mint például a Born. „Egyszerűen nem lehet pénzt keresni egy kis elektromos autóval a Seat klasszikus szegmensében” – magyarázza Griffiths.

„Ehhez más elektromos platformra és olcsóbb akkumulátorokra van szükségünk. Ez eltart egy ideig. Ezután azt szeretném megvizsgálni, hogy egy kis Seat modellnek, mint elektromos autónak is van-e értelme a csoport portfóliójában a VW és a Skoda mellett” – fogalmazott.

A következő években tehát a Seat továbbra is a meglévő belső égésű motoros modellekre koncentrál – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink