Gyártók Nagyobb és fényűzőbb kivitelt kaphat a Land Rover Defender

Nagyobb és fényűzőbb kivitelt kaphat a Land Rover Defender

autopro.hu/V.M. | 2021.09.15 15:21

Nagyobb és fényűzőbb kivitelt kaphat a Land Rover Defender

Fotó: Land Rover Media

Médiaértesülések szerint a Land Rovernél felmerült annak a lehetősége, hogy Defender név alatt egy, a most gyártottnál jóval nagyobb és a kényelemre többet adó SUV készüljön. Az új modell a padlólemezen és más alkatrészeken is osztozhat a 2022-ben érkező új Range Roverrel.

Hirdetés

A forrást nem megjelölve először az Autocar írt az új Defender-variánssal kapcsolatos ötletelésről. A brit hírportál szerint az új modell a nyolc üléses, még fejlesztés alatt álló Defender 130 fölé lesz pozicionálva.

Az Autoblog szerint valószínűsíthető, hogy külsőre az új SUV magán fogja hordozni az eredeti Defender vonásait, a hasonlóságok azonban a felszínen véget fognak érni, ugyanis az új modell állítólag a 2022-ben leleplezni tervezett ötödik generációs Range Rover MLA padlólemezének egy változatára fog épülni.

Az MLA használata lehetővé fogja tenni, hogy a Defender csúcskivitelét nagyobbra, és akár elektromos hajtással is tervezzék, mivel a padlólemez lágy hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtás integrálására is alkalmas lesz.

Az Autocar úgy tudja, hogy a luxus kivitelű Defender értékesítésének kezdetére elképzelhető, hogy 2025 elejéig kell várni. A portál értesüléseit nem kommentálta a Land Rover, ami állítólag korábban egy, a mostaninál kisebb, kifejezetten terepezésre szánt Defendert is tervezett. A legfrissebb hírek szerint az utóbbi projektet végül elkaszálták.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink