Gyártók Nagy dobásra készül a BMW: negyven autóval rukkolnak elő

Nagy dobásra készül a BMW: negyven autóval rukkolnak elő

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.11 12:23

Nagy dobásra készül a BMW: negyven autóval rukkolnak elő

Fotó: BMW Group

A BMW mintegy 40 új és felfrissített jármű bevezetésére készül a következő öt évben, a kereskedők már most ízelítőt kaptak az elkövetkezendőkből.

A BMW két napot töltött Las Vegasban, ahol a kereskedőket a beérkező járművek és tervek előzetes bemutatásával nyűgözte le, és a hírek szerint arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a következő öt évben közel 40 új és felfrissített jármű érkezik a piacra.

A BMW és a Rimac együttműködik a fejlett elektromosautó-technológián a kiválasztott akkumulátoros elektromos járművekhez, ami valószínűleg az elkerülhetetlen elektromos M3-at jelenti. A Neue Klasse koncepciók által előre jelzett vonzó új külsővel párosulva a BMW jövőbeli e-autói biztosan vonzóak lesznek.

Következő generációs X3, X5, és még sok minden más

A jelentés szerint a negyedik generációs G45-ös BMW X3, amely várhatóan idén debütál a 2025-ös modellévre, már nem úgy néz ki, mint egy kompakt SUV, köszönhetően az átfogó stílusfelújításnak. A kémfotók mind a méretben, mind a stílusban növekedést jeleznek.

A kereskedőknek bemutatták a felfrissített 2-es sorozatú Gran Coupét és a frissített BMW i7 luxusszedánt is, de új részleteket nem árultak el. Ennek ellenére az egyik kereskedő elmondta, hogy nekik és kollégáiknak megmutatták a Mini Aceman e-autót, és „jó érzésük van a termékkel kapcsolatban". Ha a kereskedők véleményét kikérik, az arra utalhat, hogy a BMW központja fontolgatja az Aceman amerikai értékesítését. Azonban a jelenlegi kínai konstrukció miatt ez korántsem garantált.

A V8 él és virul

A jelentés hozzáteszi, hogy a kereskedőknek megmutatták a 2025-ös BMW M5 Touringot is. Tudjuk, hogy ezt a BMW XM V8-as hajtja majd, de a legutóbbi pletykák szerint a nem M SAV-ok, mint az X5, X6 és X7, elveszítik a nyolchengereshez való hozzáférést, és a B58-as sorhatost koronázzák meg a jövőben a legfőbb opciónak.

A kereskedőknek állítólag azt mondták, hogy a BMW „hisz az e-autókban", de csak a piaci feltételek alapján fog változtatni, nem pedig a törvényhozás nyomására. Ezért azt mondták nekik, hogy számítsanak arra, hogy a BMW továbbra is a belső égésű motorokba fektet, beleértve a V8-as formátumot is. – írja a carbuzz.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink