Gyártók Nagy-Britanniában gyárthat akkumulátorokat a BYD

Nagy-Britanniában gyárthat akkumulátorokat a BYD

autopro.hu/P.B. | 2020.06.12 12:20

Nagy-Britanniában gyárthat akkumulátorokat a BYD

Fotó: BYD

A Jaguar Land Rover és a BYD arról folytatnak tárgyalást, hogy a kínai cég Nagy-Britanniában gyártson akkumulátorokat a JLR számára. A sikeres megállapodás azt jelentheti, hogy a BYD gyárat létesítene Nagy-Britanniában, ami jelentősen megdobná a szigetország aktivitását az akkumulátorgyártásban.

Hirdetés

A Jaguar Land Rover nem erősítette meg a sajtó értesüléseit, így egyelőre hivatalosan nem lehet tudni semmit az ügyről. Mindenesetre Nagy-Britanniának komoly előrelépés lenne az elektromobilitás területén, ha akkumulátorgyárat létesítene a BYD az országban. A JLR viszont korábban már megállapodott a BMW-vel az elektromos meghajtást illető együttműködésben, így az is kérdés, hogy erre hogyan hatna a BYD megjelenése.

Az Autocar felhívja a figyelmet arra is, hogy a JLR egymillió fontot fektet két üzemének átalakításába, hogy azokban nagyobb volumenben tudjanak elektromos járműveket gyártani. Ahogyan az autopro.hu beszámolt róla, a Castle Bromwichban található üzem augusztus 10-éig zárva marad, azonban az elektromos Jaguar XJ bemutatását előkészítő munkálatokat addig is végezni fogják a gyárban.

A BYD eddig csak elektromos buszokkal volt jelen Európában

A múlt hónapban debütált a Tang EV600 elektromos SUV Norvégiában, ez a BYD első személyautója a kontinensen. Buszokkal viszont több országban is jelen van, sőt, Franciaországban és hazánkban, Komáromban buszgyára is van a kínai vállalatnak.

Korábban az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a BYD tervei között szerepel az európai terjeszkedés. A BYD egyébként Kína legnagyobb elektromos autókat gyártó cége, világszinten is csak a Tesla előzi meg, igaz, míg a Tesla csak tisztán elektromos járműveket gyárt, addig a BYD kínálatában plug-in hibridek is szerepelnek.

Kiemelt Partnereink