Gyártók Augusztus közepéig zárva marad a Jaguar Land Rover gyára

Augusztus közepéig zárva marad a Jaguar Land Rover gyára

autopro.hu/P.B. | 2020.06.08 16:23

Augusztus közepéig zárva marad a Jaguar Land Rover gyára

Fotó: Jaguar Land Rover Media

A Castle Bromwichben található üzemnek kétezer dolgozója van, és itt készülnek a Jaguar XE, XF és az F-Type autók, valamint itt gyártották volna az elektromos XJ-t is, melynek bemutatása a válság miatt csúszik. A cég szerint az autók iránti kereslet visszaesése, illetve a válságból való túl lassú kilábalás miatt kénytelenek zárva tartani az üzemet minimum augusztus 10-ig.

Hirdetés

A JLR megerősítette a korábbi híreszteléseket, és a piac állapotára hivatkozva nem nyitja újra a Castle Bromwichben található üzemét augusztus 10-ig. Az sem biztos, hogy az augusztusi dátummal újraindulhat a termelés, de addig biztosan zárva maradnak a gyár kapui.

Minimális előkészületi munkák viszont lesznek az üzemben, ami arra enged következtetni, hogy az XJ bemutatását nem szeretné sokáig halogatni a Jaguar Land Rover, és talán már az ősszel bemutatkozhat az elektromos jármű.

Nehéz helyzetben a brit gyártók

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a McLaren, az Aston Martin és a Bentley is elbocsátásokra kényszerült a nehéz helyzete miatt. A koronavírus-járvány okozta válságot Nagy-Britanniában tetézi, hogy még nem született megállapodás az EU-ból kilépő ország és az unió között a kereskedelmet illetően. Ha nem is lesz ilyen megállapodás, akkor az Európába exportált brit autókra komoly vámokat vetnek majd ki.

A Jaguar Land Rovernek Nagy-Britanniában közel 38 ezer dolgozója van, közülük 20 ezeren tartózkodnak szabadságon a járvány miatt – írja az Autocar.

A cégnél az XE és az XF kínai eladásaiban bíznak, Európában ugyanis jelentősen visszaesett a kereslet az autók iránt, Kínában viszont már feléledt az autópiac.

Kiemelt Partnereink