Gyártók Minden autonóm járművét leállítja Cruise

Minden autonóm járművét leállítja Cruise

autopro.hu/V.M. | 2023.10.27 12:18

Minden autonóm járművét leállítja Cruise

Fotó: Cruise

A General Motors érdekeltségébe tartozó Cruise minden vezető nélkül közlekedő járművét leállítja saját döntése alapján, azt követően, hogy Kalifornia államban hasonló lépésre kötelezték egy balesetet követően.

Hirdetés

„A legfontosabb most számunkra, hogy lépéseket tegyünk a közbizalom visszanyerése érdekében (…) ezért önszántunkból úgy döntöttünk, hogy leállítjuk vezető nélküli tevékenységeinket minden flottánkban, hogy időt nyerjünk folyamataink, rendszereink és eszközeink felülvizsgálásához” – közölte a Crusie, ami Phoenix, San Francisco, Houston, Austin, Dallas és Miami városaiban tesztel vezető nélküli taxikat.

A Cruise Reuters által idézett közlése szerint a döntését nem előzte meg újabb baleset, és vezetői felügyelettel továbbra is közlekedni fognak járművei.

Egyre csak nő a balesetek listája

Ugyanakkor korábban számos baleset részesei voltak a vállalat autói. Az egyik legutóbbi alkalommal egy már elgázolt gyalogoson hajtott át a Crusie önvezető autója, miután fékezéssel nem tudta azt elkerülni. Az esetet követően, és közvetlenül a Cruise mostani bejelentése előtt a kaliforniai gépjárműügyi hatóság (DMV) a közösségre veszélyesnek nyilvánította a cég vezető nélküli járműveit, és arra szólította a vállalatot, hogy azokat vegye le az állami utakról.

A DMV még augusztusban, egy másik balesetet követően arra utasította a Cruise-t, hogy a vezető nélkül közlekedő flottájának felét vonja ki a forgalomból.

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) több olyan balesetet is vizsgál, melyekben a Cruise járművei voltak érintettek. Ezek között gyalogosok sérülését eredményező incidensek és olyanok is vannak, melyek során a Cruise autói túl erős fékezéssel ráfutásos balesetet okoztak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink