Gyártók Milliószámra hívja vissza autóit a Hyundai és a Kia

Milliószámra hívja vissza autóit a Hyundai és a Kia

autopro.hu/V.M. | 2023.09.27 15:16

Milliószámra hívja vissza autóit a Hyundai és a Kia

Fotó: Kia

Motortéri tűz lehetősége miatt kettő koreai autógyártó, a Hyundai és a Kia több mint 3 millió járművüket hívják vissza az Egyesült Államokban – tájékoztatott a helyi közlekedésbiztonsági szerv.

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalának (NHTSA) közlése szerint a Kia 1,7 millió járművének kell felkeresnie egy márkaszervizt. A visszahívottak között 2010-2019 között gyártott autók vannak, köztük Sportage, Optima Soul, Rio és Sorento modellek.

Mindegyik autóban a hidraulikus-elektromos vezérlőegység a ludas. A részegység elektromos rövidzárlatot szenvedhet, ami pedig tüzet okozhat a motortérben.

A Hyundai modelleknél az ABS kocka belső fékfolyadék-szivárgása okozhat rövidzárlatot, ami menet közben vagy az autó álló helyzetében tűzhöz vezethet.

A Hyundai Motor 1,6 millió visszahívott járműve közül a legidősebb autók 2010-es modellévűek, míg a legfiatalabbak 2015-ösök. Többek között Santa Fe, Tucson, Tucson Fuel Cell és Sonata Hybrid modellek példányai szerepelnek a listán.

Az NHTSA Reuters által idézett közleménye szerint a márkaszervizekben az ABS és a hidraulikus-elektromos vezérlőegység biztosítékait fogják szükség szerint cserélni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink