Gyártók Mérföldkőhöz ért a német Tesla, de gyűlnek a felhők

Mérföldkőhöz ért a német Tesla, de gyűlnek a felhők

autopro.hu/P.B. | 2022.06.20 14:18

Mérföldkőhöz ért a német Tesla, de gyűlnek a felhők

Fotó: Twitter/Tesla Grünheide

A június 13-ai hét igazi mérföldkő a Grünheidében található Tesla gyár számára: az amerikai elektromosautó-gyártó első európai üzemében első alkalommal sikerült elérni egy héten az ezres volument.

Hirdetés

A Tesla bejelentése szerint a június 13-ai héten a grünheidei üzemben ezer autó készült el. Erre először volt példa a gyár életében – a Berlin melletti település létesítményében március óta gördülnek le a futószalagról a Model Y SUV-k. Az üzemben jelenleg két műszakban folyik a munka.

Hosszú távon a Tesla egy harmadik műszakot szeretne bevezetni, és évi 500 ezer autóra szeretné növelni a termelést. A jövőben ott gördül le a gyártósorról a Model 3 középkategóriás szedán is.

Elégedetlen munkaerő

Hiába a folyamatosan felfutó termelés, a grünheidei dolgozók elégedetlenkednek az egyenlőtlen bérek miatt, állítólag néhányan már fel is mondtak emiatt. Birgit Dietze szakszervezeti képviselő szerint az új alkalmazottak toborzása érdekében láthatóan magasabb fizetést ad a Tesla, így azok, akik hosszabb ideje dolgoznak a Teslánál, kisebb bért kapnak.

A szakképzett munkaerő hiányára való tekintettel a toborzás valóban nem halad a tervezett ütemben. Mivel ezzel egy időben a termelést is növelik, a meglévő alkalmazottakra nehezedik a nyomás. Dietze meg van győződve arról, hogy Musknak „nem lesz más választása, mint hamarosan meredeken emelni a fizetéseket” – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink