Gyártók Mégsem tér vissza Amerikába a Peugeot

Mégsem tér vissza Amerikába a Peugeot

autopro.hu/P.B. | 2021.03.10 06:20

Mégsem tér vissza Amerikába a Peugeot

Fotó: Peugeot Mediacenter

1991-ben vonult ki a Peugeot az Egyesült Államokból, miután az autói nem voltak túl népszerűek az országban. Az elmúlt két évben többször is felmerült, hogy visszatérne a gyártó az amerikai piacra, ám a Stellantis végül lefújta a tervet.

A Peugeot még azelőtt hagyta ott az Egyesült Államokat, hogy megalakult volna a PSA konszern, ami aztán az idei év elején az FCA-val egyesülve a Stellantis részévé vált. A francia OEM azért hagyta ott a tengerentúli országot, mert a modelljei nem voltak népszerűek a tradicionálisan nagyobb autókra vágyó amerikaiak körében.

Még a koronavírus-járvány előtt, 2019-ben röppent fel a hír, hogy a Peugeot visszatérne az országba, mégpedig alapvetően a C-szegmensbe, azaz SUV-kat forgalmazott volna a piacon. Azt már akkor is kijelentette a vállalat vezetője, Larry Dominique, hogy a pickupokkal nem fogják felvenni a versenyt.

Dominique 2020 nyarán megerősítette a terveket, bár részleteket ekkor sem árult el a visszatérésről, csak annyit, hogy az USA piacán egyre népszerűbb SUV-k szegmensébe törnének be.

A Stellantis lefújta a visszatérést

Már az év elején hallani lehetett olyan hangokat, hogy a PSA és az FCA összeolvadása nem kedvez a Peugeot terveinek. A Reuters értesülései szerint kedden hivatalossá vált, hogy a Peugeot brand nem tér vissza az Egyesült Államokba, helyette a RAM pickup piaci szerepét erősítené a konszern.

Az idei év elején megalakuló Stellantis a világ negyedik legnagyobb autógyártója, többek között a Peugeot, a Citroën, az Opel, a Fiat, a Chrysler és a RAM is a Stellantis égisze alá tartozik.

Kiemelt Partnereink