Gyártók Meglesték a Hyundai üzemanyagcellás crossoverét – képekkel

Meglesték a Hyundai üzemanyagcellás crossoverét – képekkel

autopro.hu/Sz.K. | 2017.11.29 06:30

Meglesték a Hyundai üzemanyagcellás crossoverét – képekkel

Bár csak jövőre érkezik, nem sikerült eltüntetni a kíváncsi szemek elől a Hyundai hamarosan érkező üzemanyagcellás crossoverét. Mutatjuk, hogy fog kinézni.

Kémfotósok kapták le a Hyundai új modelljét, ahogy közutakon haladt, ezzel leleplezték a crossover kinézetét, mely nagyban hasonlít az augusztusban bemutatott koncepcióra.

Az autó a Tucson üzemanyagcellás jármű helyébe fog lépni az Egyesült Államok piacain. A kocsi alapja egy teljesen új, direkt a hidrogéncellás meghajtásra épített platform, amellyel 500-600 kilométert lehet egy töltéssel megtenni. Várhatóan 160 lóerős lesz.

Az új crossover nagyban hasonlít az augusztusban bemutatott koncepcióra

A crossover szériaverzióját hivatalosan a CES technológiai expón mutatják be Las Vegasban 2018 elején, értékesítése pedig az év végén indulhat.

A hidrogéncellás autó csak egy lesz a nyolc újratervezett Hyundai crossover közül, amiket az Egyesült Államok piacaira 2020-ig bevezetni terveznek. Az új modellek között lesz a Kona subcompact crossover, egy teljesen elektromos Kona, egy bejelentés előtt álló A-szegmensű modell, mely kisebb lesz a Konánál, illetve egy nagyobb, nyolcüléses autó is, ami a jelenlegi Santa Fe helyébe fog lépni.

A crossover gyártási verzióját hivatalosan a CES technológiai expón mutatják be Las Vegasban

Képek forrása: KGP Photography

Kiemelt Partnereink