Gyártók Megkezdte Vietnám meghódítását a Škoda

Megkezdte Vietnám meghódítását a Škoda

autopro.hu/V.M. | 2024.01.22 08:22

Megkezdte Vietnám meghódítását a Škoda

Fotó: Port of Koper

A Škoda megkezdte a Kodiaq és Karoq modelljei Vietnámba irányuló exportálását. Ezenkívül a cseh márka már megnyitotta első kereskedését az országban, ahol később gyártást is tervez.

A vállalat előrejelzése szerint a jövőben gyorsan fog növekedni a helyi értékesítési hálózata, aminek hála 2030 utánra évente több mint 40 ezer autót adhat el Vietnámban.

A Kodiaq és Karoq modelleket tengeri úton szállítják az ázsiai országba, más típusokat azonban helyben fognak összeszerelni. Ezek a más típusok a Kushaq SUV és a Slavia szedán modellek, amik CKD (completely knocked-down), tehát komponensekre bontott állapotban fognak először az indiai Pune-ba, majd onnan konténerekbe rakodva Vietnámba eljutni. Itt egy már épülő üzemben fogják elvégezni az összeszerelést, majd a kész járművek fényezését.

A Škoda azért választotta a részegységek formájában való exportálást, mivel ha a járművek összeszerelt formában lépnék át Vietnám határát, akkor vámot kellene utánuk fizetnie a vállalatnak.

Nem lesznek hosszú gyárleállások

A Škoda jellemzően a Szuezi-csatornán keresztül juttatja el szállítmányait Indiába, a Vörös-tengeren kialakult helyzet miatt azonban a vállalat most más tengeri útvonalat választott.

Az Automotive Logistics megkeresésére az OEM közölte, hogy várakozásai szerint a nemzetközi hajózást akadályozó helyzet nem fog komoly fennakadásokat okozni a termelésében. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a jemeni húszik hajók elleni támadásai a Tesla berlini, a Volvo belgiumi és a Suzuki magyarországi üzemében is leálláshoz vezetnek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink