Gyártók Megkezdte a termelést új gyárában a BMW

Megkezdte a termelést új gyárában a BMW

autopro.hu/P.B. | 2022.06.24 06:22

Megkezdte a termelést új gyárában a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Megkezdte a termelést a BMW a legújabb üzemében, a Lydiában, ami Kínában, Senjang városában található. A mintegy 2,2 milliárd dollárból (körülbelül 834 milliárd forint) megvalósuló gyár a bajor OEM harmadik üzeme az ázsiai országban.

A BMW új gyárának éves kapacitása 130 ezer autó lesz, ami azt jelenti, hogy a német gyártó most már 830 ezres volumennel rendelkezik Kínában, a legnagyobb újautó-piacon. Az új üzem alkalmas akkumulátoros elektromos autók gyártására, de a rugalmas gyártósorainak köszönhetően nem kizárólag e-autókat tud itt összeszerelni a BMW.

Az új üzem gyártósorairól elsőként egy i3 szedán gördült le, ami egy tisztán elektromos, kínai piacra szánt közepes méretű autó – közölte a BMW, kifejtve, hogy 2023-ra már tizenhárom elektromos modellt fognak gyártani a kínai piac részére.

Nem a klasszikus gyártók terepe

Amint arra a Reuters is felhívja a figyelmet, Kínában a Tesla és a BYD, valamint kisebb kínai gyártók uralják az elektromos autók piacát. Az olyan nagyágyúk, mint a Volkswagen Csoport vagy a General Motors ebben a szegmensben hátrébb vannak a ranglistában, ugyanakkor – ahogyan a BMW-nek is – céljuk felvenni a versenyt a fiatalabb szereplőkkel, hiszen egy nagyon gyorsan növekvő piacról van szó.

A kínai autógyártók szövetségének adatai szerint az idei év első öt hónapjában a Kínában eladott autók közel negyede akkumulátoros elektromos hajtással rendelkezett.

Eközben a BMW 208.507 járművet adott el az országban, ami 9,2 százalékos csökkenést jelent az egy évvel ezelőtti eredményhez képest.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink