Gyártók Megkezdte a közös üzemanyacella-gyártást a Honda és a GM

Megkezdte a közös üzemanyacella-gyártást a Honda és a GM

autopro.hu/P.B. | 2024.01.29 06:16

Megkezdte a közös üzemanyacella-gyártást a Honda és a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors és a Honda megkezdte az üzemanyagcellás rendszereinek szállítását vásárlói számára a Detroit melletti gyárából – közölte a két vállalat. Ezekkel a rendszerekkel tesztelik, hogy hidrogénes technológia képes-e tömegpiaci sikereket elérni.

Az üzemanyagcellás erőforrások kezdeti gyártása viszonylag kicsi lesz, a Honda ügyvezetője, Jay Joseph szerint a cég az évtized közepéig évi 2000 üzemanyagcellás erőforrást kíván szállítani. A Honda üzemanyagcellákat fog használni a CR-V márciusban bemutatásra kerülő változatában, de más alkalmazásokban is használni fogják a rendszert.

A GM korábban bejelentette, hogy üzemanyagcellás rendszereket szállít az Autocar kereskedelmi teherautó-gyártó, valamint a nehézbányászati és építőipari gépeket gyártó Komatsu számára Hydrotec márkanév alatt.

Charlie Freese, a GM Global Hydrotec működésének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a GM és a Honda vegyesvállalata termelésének támogatása érdekében olyan ügyfelekkel próbál együttműködni, akik képesek a hidrogén újratöltésére – írja a Reuters.

Mint ismert, a hidrogén alapú mobilitás legfőbb akadálya a hidrogén utántöltési infrastruktúrájának hiánya, mivel ezeknek a töltőállomásoknak a kiépítése költséges feladat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink