Gyártók Megkezdődött Pécs buszparkjának elektrifikálása

Megkezdődött Pécs buszparkjának elektrifikálása

autopro.hu/V.M. | 2020.08.04 14:23

Megkezdődött Pécs buszparkjának elektrifikálása

Fotó: News Center-BYD

A kínai BYD nemrég tíz tisztán elektromos buszt adott át Pécs tömegközlekedési szolgáltatójának, a Tüke Busz Zrt.-nek. A BYD komáromi üzemében készült járművek Pécs első elektromos buszaiként kezdhetik meg működésüket.

Hirdetés

A többek között az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettesének, Schanda Tamásnak, valamint Pécs polgármesterének, Péterffy Attilának jelenlétében, Pécs főterén átadott buszok a város azon törekvésének részeként kerültek beszerzésre, miszerint hosszú távon a teljes buszállományt akkumulátoros elektromos típusokra cserélnék.

Az öregebb dízelüzemű buszok leváltására szánt új járművek a BYD legkeresettebb, 12 méter hosszú, alacsonypadlós szériájába tartoznak. Az egy töltéssel maximálisan 300 kilométer megtételére képes buszok együttesen évi 900 ezer kilométert fognak megtenni, ami a Tüke Busz Zrt. járművei által egy év alatt megtett távolság 10 százalékát teszi ki. Az új buszok töltését lehetővé tevő töltési infrastruktúrát a kínai cég tervezte, és telepítette.

Péterffy Attila az átadón elmondta, hogy az új elektromos buszokkal komoly lépést tettek az igazán zöld Pécs felé vezető úton. Hozzátette, hogy a városvezetés elkötelezett amellett, hogy a környezet és a klíma védelmében a jövőben is mindent megtegyenek, ami csak lehetséges.

A BYD egyébként a környezetvédelmi céljainak elérése mellett a koronavírus-járvány elleni harcban is partnere Pécs városának, ugyanis a város és a Tüke Busz Zrt. számára egyaránt 2000 darab, saját gyártású arcmaszkot szállít le.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink