Gyártók Megérkezett a Kia első munkásautója

Megérkezett a Kia első munkásautója

autopro.hu/V.M. | 2022.05.01 04:16

Megérkezett a Kia első munkásautója

Fotó: Kia Media

A Kia bemutatta legelső speciális célokra tervezett járművét, a Niro Plus-t, ezzel fontos lépést téve azon stratégiai célja felé, hogy 2030-ra vezetővé váljon a célfeladatokat ellátó járművek szegmensében.

Az első generációs Niro alapjaira tervezett Niro Plus egy általános célokra szánt és egy taxi szolgáltatások igényei szerint fejlesztett változatban is készülni fog.

A Kia a célfeladatokra épült járművek piacának egyik első szereplőjeként definiálja magát, és célja, hogy a következő évtized elejére vezető pozícióhoz jusson a szerinte nagy potenciált rejtő szegmensben. Ennek érdekében dolgozik egy dedikált platformon is, amire különböző méretű és kialakítású járművek lesznek tervezhetőek.

Az első, eleve speciális célokra fejlesztett modelljét 2025-ben kívánja piacra dobni. A Kia ígérete szerint a típus a közepes méretkategóriájú személyautók közé lesz sorolható.

Kettős felhasználás

A Niro Plus általános célokra szánt változatát a Kia magánvásárlóknak szánja, akik azt mind üzleti, mind személyes célokra is használhatják. Sajtóanyagában a gyártó egy olyan forgatókönyvet hoz példának, ahol a vállalkozó tulajdonos hétköznap munkára, míg hétvégén kikapcsolódásra, akár táborozásra használja az autót.

A Niro Plus általános célokra szánt változata az év második felétől lesz elérhető egyes Koreán kívüli piacokon. Ezeken nem csak akkumulátoros elektromos, de hibrid és plug-in hibrid kivitelekben is kapható lesz, igazodva a helyi igényekhez.

A Kia szerint a Niro Plus piacának megalapozója a fenntarthatóbb utazási és munkavégzési módok iránti kereslet növekedése. Továbbá megjegyzi, hogy a világjárvány alatt a logisztikai szolgáltatások iránt is megugrott a kereslet, ami a célfeladatokra tervezett járművek piacának növekedését vonja maga után.

Több hely az utasoknak

A koreai piacon forgalmazásba kerülő taxi változat a Niro akkumulátoros elektromos kivitelén alapul. A taxi szolgáltatások igényeihez igazodva azt egy centiméterrel megnyújtották, valamint nyolc centiméterrel magasították, ezzel az utasoknak nagyobb teret biztosítva. Ezenkívül az ülések és az ajtókárpitozás vastagságát csökkentették, ugyancsak a nagyobb utastér érdekében.

A taxi változatban minden munkavégzéshez szükséges eszköz, beleértve a navigációt és a taxiórát is, egy kijelzőn lesz elérhető.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink