Gyártók Megduplázza sanghaji üzemének kapacitását a Tesla

Megduplázza sanghaji üzemének kapacitását a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2020.05.05 07:23

Megduplázza sanghaji üzemének kapacitását a Tesla

Fotó: Tesla

A gyárban 2019-ben napi 280 autót készítettek, ez heti közel kétezer járművet jelentett, míg 2020 második felére négyezer autó gyártása a cél. A Tesla közleménye szerint a kapacitás bővítése azzal is jár, hogy gyártósorokat telepítenek a 2021-től kapható Model Y SUV összeszereléséhez is.

Hirdetés

A bővítéssel a Tesla fel akarja futtatni a Model 3 gyártását. A típusból áprilisig csak a standard változat készült Sanghajban, azonban a második negyedévben megkezdődött a nagyobb hatótávú, Long Range és Performance kivitelek gyártása is. Ez egyben azt jelenti, hogy minden Kínában értékesített Model 3 az ázsiai országban készül.

A Sanghajban összeszerelt Model 3 Long Range variánsok kiszállítása júniusban veheti kezdetét, míg a Model 3 Performance-okat 2021 első negyedévében vehetik át tulajdonosaik.

Olcsóbb lesz a Model 3

A Tesla a fenti bejelentés mellett azt is közölte, hogy csökkenti a standard Model 3 árát 303 ezer jüanról (39 ezer euró) 271 ezer jüanra (35 ezer euró) a kínai kormány új támogatási feltételeinek való megfelelés érdekében. A támogatás eredetileg most járt volna le, de a koronavírus okozta válság miatt a kínai kormány meghosszabbította a 2015 óta működő programot.

A támogatás 20 250 jüan minden egyes elektromos autó után. Az árcsökkentés lényege viszont az, hogy a támogatás csak a 300 ezer jüannál olcsóbb személyautókra vonatkozik - írja a Reuters.

Eddig nagyon jó évet fut a Tesla Kínában

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat tavaly év végén megnyílt sanghaji üzemébe márciusban 12 709 autóra érkezett rendelés, szemben a februári, 2314-gyel. A Tesla növekedése egyedülálló az országban, hiszen márciusban jelentősen visszaesett Kínában az autóeladások száma.

Kínában az autóeladások 43,3 százalékkal estek vissza márciusban a tavalyi adatokhoz képest. Bár a márciusi számok javulást jelentenek a februári 79 százalékos csökkenéshez képest, a járműeladások így is 21. hónapja folyamatosan hanyatlanak Kínában.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink