Gyártók Még van remény a Kia és az Apple együttműködésére

Még van remény a Kia és az Apple együttműködésére

autopro.hu/V.M. | 2021.02.26 18:22

Még van remény a Kia és az Apple együttműködésére

Fotó: Kia Global Media Center

Egy dél-koreai internetes hírportál arról számolt be, hogy a Kia és az amerikai Apple közötti, elektromos autókkal kapcsolatos tárgyalások még nem zárultak le teljesen.

A Hyundai január elején elismerte, hogy tárgyalásokat folytat az Apple-lel, ám azok pontos tárgyát nem közölte. Kiszivárgott információk szerint a koreai fél autonóm elektromos autókat gyárthatott volna az amerikai okostelefon-gyártónak a Kia egyik üzemében. Február 8-án azonban a Hyundai és a Kia közölték: „nem folytatunk tárgyalásokat az Apple-lel autonóm elektromos járművek tervezéséről.”

Az újabb fordulatot a koreai Chosun Biz hírportál hozta el, ami egyik cikkében egy bennfentesre hivatkozva azt írta, a Kia és az Apple egy egyetértési nyilatkozatot írt alá 2020-ban. A szerződés szerint a kettő vállalat nyolc területen, köztük elektromos járművek terén fogja felmérni az együttműködési lehetőségeket. A cikk továbbá azt írja, hogy az elektromos járművekkel kapcsolatos tárgyalások még nem zárultak le teljesen.

A lapnak nyilatkozó forrás elmondta, hisznek abban, hogy együttműködés születhet a két vállalat között, mivel az elektromos járművek csak egy a sok lehetőség közül.

Egy másik terület, amin tárgyalások folynak a kettő cég között, a „last mile”, azaz „utolsó mérföld” típusú utazási megoldások, amik egy másik közlekedési mód használata után az átszállási hely és a célpont közötti utolsó kilométerek megtételére szolgálnak – jelenti a Reuters.

Kiemelt Partnereink