Gyártók Még több hónap mire felpörgeti termelését az MAN

Még több hónap mire felpörgeti termelését az MAN

autopro.hu/V.M. | 2022.05.06 12:17

Még több hónap mire felpörgeti termelését az MAN

Fotó: MAN Brand Portal

Még valószínűleg hónapok kérdése az MAN Truck & Bus termelésének korábbi szintre való felpörgetése – közölte a Volkswagen konszernhez tartozó haszonjárműgyártó.

Az orosz-ukrán háború hatására az MAN március közepén leállította termelését, amit április végétől most fokozatosan állít vissza korábbi szintjére. A vállalat úgy számol, hogy a folyamat több hónapba fog telni.

A 2022 első negyedévi eredményeinek bejelentésekor a vállalat továbbá közölte: várakozásai szerint a háború hatásai az április-június időszaki eredményein is meg fognak mutatkozni.

Jól jött a járművek drágulása

Az első negyedévben az MAN 2,5 milliárd euró árbevételre tett szert, ami csak kicsivel marad el az egy évvel korábbi értéktől. Az értékesítések száma 17 százalékkal 19.325 darabra esett, a csökkenést azonban részben kompenzálni tudta a szolgáltatási terület növekedése, valamint a pozitív árhatások.

„Az üzemi eredményt a bevételek volumen eredetű csökkenésén kívül az egyes üzemek termelésének leállása, a magasabb energiaárak, valamint az alapanyagárak kedvezőtlen alakulása is terhelte” – fogalmazott Inka Koljonen, az MAN Truck & Bus igazgatótanácsának pénzügyért, IT-ért és jogi ügyekért felelős tagja. „Ezt kompenzálta többek között az új és használt teherautók árrésének kedvező irányú változása.”

Az MAN korrigált üzemi eredménye 57 millió euró volt az év első három hónapjában.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink