Gyártók Még nem megy a Forma-1-be a Porsche

Még nem megy a Forma-1-be a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2022.10.10 09:21

Még nem megy a Forma-1-be a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche valószínűleg nem lép be a Formula 1-be, miután a Red Bull-lal folytatott tárgyalások kudarcot vallottak. Erről több média is egybehangzóan tájékoztatott október 7-én. A Volkswagen Csoport részéről az Audi nemrégiben a belépés mellett döntött.

Sajtóértesülések szerint a Porsche egyelőre nem lép be a Formula 1-be. A Volkswagen leányvállalata hosszú ideje tárgyalt a Red Bull-lal a 2026-tól kezdődő együttműködésről, de a tárgyalások kudarcot vallottak a német sajtó szerint. A 2026-os szezontól bevezetett szabályozási változásokkal a versenysorozat „továbbra is vonzó környezet marad” – mondta Porsche szeptember elején.

A német RTL és a Spiegel értesülései szerint a német sportautó-gyártó egyelőre nem jelentkezik a sorozatba. A 2026-tól kezdődő időszakra vonatkozó jelentkezés határideje október 15-én jár le. A VW Csoporthoz tartozó sportautó-gyártó azonban nem regisztrálja magát – írja az Automobilwoche.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a szintén a Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi azonban elindul a Formula 1-ben a 2026-os szezontól kezdve.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink