Gyártók Már Németországban sem a Passat „a” cégautó

Már Németországban sem a Passat „a” cégautó

autopro.hu/P.B. | 2024.02.22 12:17

Már Németországban sem a Passat „a” cégautó

Németország egyik legnagyobb lízingcége, a LeasePlan közzétette a tavalyi évre vonatkozóan a flottájában legnépszerűbb modellek listáját. A cég mintegy 125 ezer autót üzemeltet, így a német piaci viszonyokat jól leképezik az adatok.

Sokáig élt az a kép az emberekben, hogy a céges autó egyenlő a Volkswagen Passat valamilyen variánsával. Ez különösen igaz Németországban, Magyarországon ugyanis már évek óta az olcsóbb modellek felé fordult a piac, így hódítottak teret maguknak a Škoda Octaviák, később a Hyundai és a Kia modelljei.

Mostanra már Németországban is csak a dobogó alsó fokára fért fel a Passat a cégautók listáján: a Ford Focus az első 4,17 százalékos piaci részesedéssel, ezt követi a Škoda Octavia 3,78 százalékkal, a Passat tehát a harmadik 3,38 százalékos aránnyal.

Sehol sincsenek az ázsiai gyártók

A német lízingpiacot egyelőre nem tudták meghódítani a kínai gyártók, sőt, még a koreaiak sem. Az első tízben kizárólag a Škoda, a Mercedes, a BMW és a Volkswagen modelljeit találjuk, és persze ott a listavezető Ford. Kiemelkedő a Volkswagen Csoporthoz tartozó cseh gyártó, aminek négy modellje is ott a listán, az említett Octavia mellett a Kodiaq, a Superb és az Enyaq iV is.

S ha már Enyaq iV – a tízes listában ezen kívül csak a tizedik helyre becsúszó BMW i4 tisztán elektromos, az összes többi autó benzines vagy dízel. Azaz a lízingpiacot még Németországban sem hódította meg olyan nagyon az elektromos átállás – derül ki a Focus cikkéből.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink