Gyártók Már most eredményes a VW költségcsökkentési progamja

Már most eredményes a VW költségcsökkentési progamja

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.14 14:19

Már most eredményes a VW költségcsökkentési progamja

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen március 14-én, csütörtökön közölte, hogy az alapvető tömegpiaci márkák üzemi eredménye 80 százalékkal nőtt tavaly, ami annak jele, hogy a szorosabb együttműködés eredményes.

A Volkswagen Haszonjárműveket, a Škodát és a Seat Cuprát is magában foglaló csoport 7,3 milliárd eurós üzemi eredményt ért el 2023-ban, elsősorban a magasabb darabszámú eladásoknak köszönhetően.

„A márkáink közötti szoros együttműködés révén hatékonyabban dolgozunk, versenyképesebbé válunk, és világszerte fokozzuk innovációs képességünket ügyfeleink számára" – mondta Thomas Schäfer, a Volkswagen fő márkákért felelős vezetője.

A német autógyártó szerint a szorosabb együttműködésből származó hatásoknak idén várhatóan javítaniuk kell az eredményeket, és a jobb nyersanyag- és alkatrészellátás miatt is több eladást várnak. A Volkswagen közölte, hogy a csoport alapvető tömegpiaci márkáinak üzemi eredményhányada tavaly 5,3 százalékra emelkedett a 2022-es 3,6 százalékról, a vállalat pedig 8 százalékos célt tűzött ki maga elé – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink