Gyártók Már megint bajban a Faraday Future

Már megint bajban a Faraday Future

autopro.hu/V.M. | 2022.07.26 11:19

Már megint bajban a Faraday Future

Fotó: Facebook/Faraday Future

A luxus elektromos autókat fejlesztő amerikai Faraday Future Intelligent Electric Inc. ismét elhalasztotta első járművének már eddig is évek óta csúszó piacra dobását, ezenkívül jelezte, hogy további pénzügyi forrásokra van szüksége.

A 2014-ben alapított Tesla-rivális eredetileg 2018-tól tervezte értékesíteni az FF91-re keresztelt SUV-ját, elnyúló pénzügyi nehézségei miatt azonban többször is el kellett halasztania a forgalmazás megkezdését. Helyzete csak tavaly júliusban stabilizálódott, mikor egy akvizíciós céllal létrehozott vállalattal egyesülve tőkéhez jutott és tőzsdére lépett. Akkor azt állította, hogy legkésőbb idén júliusban fog debütálni első autójával.

Most azonban a piacra lépést 2022 harmadik-negyedik negyedévére halasztotta, egyúttal jelezte, annak érdekében, hogy megkezdhesse a forgalmazást, illetve december 31-ig működni tudjon, új forrásokra van szüksége. Még korábban azt közölte, hogy új forrásokra csak az FF91 piacra kerülése után tarthat majd igényt.

A Faraday Future a saját tőkeigényét 325 millió dollárra teszi – írja a The Detroit News. Az egy évvel ezelőtti egyesülés során körülbelül egymilliárd dollárhoz jutott.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink