Gyártók Már júniusban újraindulhat az AvtoVaz

Már júniusban újraindulhat az AvtoVaz

autopro.hu/P.B. | 2022.05.24 17:18

Már júniusban újraindulhat az AvtoVaz

Fotó: Renault Group Media Website

Oroszország legnagyobb autógyártójának közlése szerint az AvtoVaz már június elején újraindíthatja a termelését. A korábban a Renault által is támogatott gyártó márciusban állította le a termelést, részben a chip- és alkatrészhiány miatt, részben az Oroszország elleni szankciók következtében.

Hirdetés

Maxim Sokolov, az AvtoVaz vezérigazgatója a RIA Novosti hírügynökség szerint május 24-én úgy nyilatkozott, hogy a cégnek június első heteiben újra kell indítania a termelését. Az AvtoVaz gyártja többek között a Lada típusú autókat is.

Mint ismert, a februárban háborúvá eszkalálódó orosz-ukrán konfliktus következtében a nyugati cégek sorra vonulnak ki Oroszországból. Így tett a Renault is, ami előbb a közvetlenül alá tartozó műveleteket állította le, majd pedig megszabadult az AvtoVazban lévő tulajdonrészétől is.

A világon mindenütt tapasztalható chip- és alapanyaghiányra a háború ráerősített, az orosz cégek számára pedig az alternatív források hiánya és a nyugati szankciók tetézték tovább a bajt, ezért képtelen termelni az AvtoVaz is két hónapnál hosszabb ideje. A Reuters szerint további részleteket nem árultak el a termelés beindításáról.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink