Gyártók Már Észak-Amerikába is Kínából viszik a Teslákat

Már Észak-Amerikába is Kínából viszik a Teslákat

autopro.hu/Sz.K. | 2023.05.04 08:19

Már Észak-Amerikába is Kínából viszik a Teslákat

Fotó: Twitter/ModelYNews

A Tesla Kínában gyártott elektromos autókkal szeretné ellátni az észak-amerikai piac egy részét. Ennek érdekében a Tesla áprilisban megkezdte a Model Y kanadai piacra szánt változatának gyártását sanghaji üzemében.

Hirdetés

Egy feljegyzés szerint a sanghaji üzemben a jelenlegi második negyedévben várhatóan mintegy 9000 autót gyártanak Kanada számára. Kínában a Tesla köztudottan lítium-vas-foszfát akkumulátorok felhasználásával gyártja a Model Y modellt. Mind a Model 3-at, mind a Model Y-t helyben értékesítik, de Európába és más piacokra is exportálnak a kínai gyárból.

A Tesla szívesen hivatkozik Sanghajra, mint a gyártás központjára, és állítólag 750 ezer jármű éves gyártási kapacitása van az üzemnek. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója korábban arról is beszélt, hogy a sanghaji Tesla-gyár rendelkezik a „legalacsonyabb költségszerkezettel” a cég összes üzeme közül.

Így lesz olcsóbb

Az észak-amerikai export természetesen újdonság lenne, hiszen a Tesla oda a kaliforniai Fremontban található üzemében gyártja az autókat. A gyár éves kapacitása 650 ezer jármű.

A Model Y olcsóbb, hátsókerék-hajtással és LFP akkumulátorral felszerelt verziójának megjelenése is állhat a lépés mögött. Ezt a verziót alig 60 ezer kanadai dollár (15 millió forint) körüli alapáron elérhető. A Tesla honlapján májustól júliusig terjedő szállítási határidőként szerepel ez az új változat – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink