Gyártók Soha nem adott el még ennyi autót a Tesla

Soha nem adott el még ennyi autót a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.04.03 14:23

Soha nem adott el még ennyi autót a Tesla

Fotó: Tesla

Bejött a Tesla számára az árcsökkentési stratégia, az amerikai elektromosautó-gyártó rekordnak számító negyedéves járműszállításokat könyvelhetett el, ennek ellenére az előző hónapokhoz mérten az eladások növekedése szerény volt.

Hirdetés

A Tesla 422.875 járművet szállított le az idei év első három hónapjában, ami 4 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest és 36 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Januárban Elon Musk vezérigazgató azt mondta, hogy a Tesla idén kétmillió járművet is eladhat, ami 52 százalékos növekedés lenne 2022-höz képest.

Mint ismert, januárban a Tesla világszerte húsz százalékkal csökkentette az autóinak árát, ami árháborút robbantott ki, elsősorban Kínában.

A Refinitiv hét elemzőn alapuló adatai szerint az első negyedéves szállítások értéke az elemzői várakozások szerint 430.008 jármű lett volna, míg a FactSet március végi becslése körülbelül 432 ezer jármű leszállításáról szólt. A Tesla ezektől az előrejelzésektől tehát elmaradt, de saját becslése 421.500 autóra vonatkozott, amit viszont sikerült megugrani.

Az olcsóbb modellek hozták a rekordot

A Tesla az idei év első három hónapjában hat százalékkal többet szállított le a Model 3 és Model Y autókból, mint az előző negyedévben. A magasabb árú Model X és Model S modellek kiszállításainak száma azonban 38 százalékkal visszaesett.

Az autógyártó több autót gyártott, mint amennyit leszállított: az idei év első három hónapjában 440.808 jármű gördült le a Tesla gyártósorairól.

Az autógyártó felfuttatta a termelést az új texasi és berlini gyáraiban, a kínai termelés pedig helyreállt a Covid után. A Tesla április másodikai Twitter-üzenetében közölte, hogy texasi gyára 4000 Model Y-t épített a héten, míg az autógyár február végén közölte, hogy németországi üzeme hetente 4000 autót gyárt – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink