Gyártók Már a Volkswagen is kritizálja az EU céljait

Már a Volkswagen is kritizálja az EU céljait

autopro.hu/P.B. | 2024.04.09 12:22

Már a Volkswagen is kritizálja az EU céljait

Fotó: Pixabay

Oliver Blume, a Volkswagen Csoport első embere azok közé az autóipari vezetők közé tartozik, akik alapvetően támogatják az Európai Unió 2035-re kitűzött zéró emissziós céljait. A 2025-ös részcélok azonban még Blume szerint is túl szigorúak.

A közeledő EP-választások egyik fő témája az európai járműipar kibocsátásának mérséklése. Az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a belső égésű motorok 2035-ös kivezetése komoly vitákat generál az iparágon belül, de egy ennél közelebbi dátum is terítékre került.

Oliver Blume, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója egy német interjúban arról beszélt, hogy a 2025-ös, EU-s szén-dioxid-kibocsátási kvóta túl szigorú.

„Véleményünk szerint ez a cél rövid távon túl ambiciózus az elektromobilitás európai fejlődését tekintve” – mondta Blume. A vezető szerint ugyanakkor az autóipar elmúlt évtizedben meghatározott dekarbonizációja nem kérdéses: „ragaszkodnunk kell a 2035-ös célhoz, ugyanakkor reális, lépcsőzetes célokra van szükség az oda vezető úton”.

Blume hangsúlyozta, hogy megbízható és kötelező érvényű irányelvekre van szükség a politikusoktól. A VW főnöke szerint a Volkswagen Csoport a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésén dolgozik, és idén sok új, vonzó elektromos terméket dob piacra – idézi a FAZ-nak adott interjút az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink