Gyártók Lopás miatt nem tud gyártani a Nissan

Lopás miatt nem tud gyártani a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2023.09.06 11:21

Lopás miatt nem tud gyártani a Nissan

Fotó: Global Nissan Newsroom

Sajtóértesülések szerint a Nissan kénytelen mintegy hat hónappal elhalasztani az új Kicks SUV gyártásának megkezdését Mexikóban, miután egy helyi beszállítójától öntőformákat tulajdonítottak el.

Hirdetés

A japán Nikkei üzleti lap beszámolója szerint 2024 júniusa tájékán fog kezdődni az új Kicks mexikói gyártása. Eredetileg a típus példányainak összeszerelését most decemberben indították volna el.

A Nissan ugyan nem közölte a csúszás okát, annak tényét azonban elismerte. „Egy, a vállalat hatáskörén kívül eső váratlan faktor hatására az egyik új modell programunk némi késedelmet szenved” – áll a japán OEM Reuters által idézett közleményében.

A Nissan az Aguascalientes városában található üzemében készíti a B-szegmensbe tartozó Kicks modellt az észak-amerikai piac számára.

A típus az Egyesült Államok pickupok és nagy méretű SUV-k által dominált piacán is megtalálta a helyét, ezzel növelve fontosságát a Nissan számára. Tavaly körülbelül 54 ezer példányát értékesítették az Államokban, amivel a Nissan helyi eladásainak 8 százalékát adta.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink