Gyártók Limitált kiadást kap a kultikus Suzuki

Limitált kiadást kap a kultikus Suzuki

autopro.hu/Sz.K. | 2023.03.08 14:19

Limitált kiadást kap a kultikus Suzuki

Fotó: Suzuki

A Suzuki Jimny egyértelműen a szerethető autók táborát erősíti, a modellnek komoly kultusza is van. A Suzuki most egy limitált szériával ünnepli az immár 53 éves terepjáróját.

Az 1970-ben bemutatott Jimny volt a Suzuki első olyan modellje, ami globális kereskedelmi sikert, valódi áttörést hozott a japán OEM számára. A modell jeles múltjának megünneplésére Ausztráliában már kapható egy Heritage különkiadás.

A mindössze 300 példányban készülő Jimny Heritage a GLX felszereltségi szinten alapul. Elöl-hátul piros sárvédőkkel van ellátva, az utóbbin Suzuki dombornyomással. A Black Pearl, Jungle Green, White, illetve Medium Grey fényezésekkel rendelhető Jimny Heritage retró hangulatú oldalsó és hátsó díszítést, vörös sárfogókat és 15 colos könnyűfém-felniket kapott. A modell kizárólag ötfokozatú kézi váltóval és összkerékhajtással kerül forgalomba.

A Suzuki egy Jimny Heritage feliratos rakodótálcát is ad az autóhoz, amely igazolja, hogy ez egy limitált szériás modell, ami a GLX változathoz illően fel van szerelve automatikus LED-es fényszórókkal, első ködlámpákkal, tolatókamerával és olyan biztonsági rendszerekkel, mint a sávtartó asszisztens és az autonóm vészfékezés. Belül hét colos információs rendszer van Android Auto és Apple Carplay rendszerrel.

Az árak 33.490 ausztrál dollárról (8 millió forintról) indulnak. 695 dollár (160 ezer forint) felárért választható a három extra festés, mivel a fehér szín az alap. A Suzuki az év elején mutatta be a hosszabb, ötajtós Jimny-t. Pár héttel később pedig egy tisztán elektromos változatot is demonstrált, amely a tervek szerint még ebben az évtizedben érkezik. Az elektromos modellt elsősorban az európai piacra szánják, ahol a hagyományos meghajtású modellt ideiglenesen nyugdíjazták – írja a motor1.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink